top of page
Zen Stones
Logo zonder tekst nieuwe website.png

Chakra Yoga - Groepslessen 

De weg naar innerlijke rust en lichamelijke ontspanning


Je kunt op elk moment instromen!
 

Je hebt lichamelijke en geestelijke klachten die je maar niet kunt plaatsen…

Elke ochtend als je wakker wordt voel jij je somber, doodmoe, stijf en stram. Je moet jezelf letterlijk en figuurlijk uit bed slepen en je hebt nog de hele dag te gaan….dit wil je niet meer..
Het gissen naar wat er aan de hand is ben je helemaal zat, en je wilt eindelijk eens duidelijkheid want wie weet is er een diepere oorzaak voor jouw problemen.

Je hebt nu definitief de knoop doorgehakt door te besluiten jezelf te voelen en te ervaren zodat jij gaat ontdekken wat er werkelijk speelt. En vol vertrouwen jouw eerste stappen kunt zetten naar happiness en geluk waardoor je klachten gaan verdwijnen.

Herkenbaar?

1. Je voelt je onrustig en onzeker en je zit het meest van de tijd in je hoofd.   

 

2. Door het gepieker geloof je niet meer in jezelf, voel jij je gespannen, heb je allerlei lichamelijke klachten ontwikkelt en heb je moeite met de ademhaling.     

 

3. Omdat zorgzaamheid in je systeem zit, sta je altijd voor iedereen klaar en ga je veel te vaak over je grenzen heen. En dat maakt dat jij je nu doodmoe voelt en ’s avonds uitgeput op de bank ligt.

 

4. Je voelt je niet altijd gesteund door je partner….van binnen voelt het dan leeg, een onvervuld verlangen en dat maakt je hart verdrietig en geeft spanning tussen je schouderbladen en in je armen.

 

5. Het kost je ontzettend veel moeite om met je dierbaren te praten over je behoeften omdat jij de hele tijd dat stemmetje hoort die zegt wat een belachelijk figuur je zult gaan slaan. Door de stress die dit geeft voelt je keel en nekgebied ontzettend verkrampt.

Hoe zou het voor je zijn als

 • Je een manier gaat leren om uit je hoofd te komen, je gedachten los te kunnen laten en contact te kunnen maken met je lichaam, je kalmte en wat er werkelijk toe doet?
   

 • Jij jezelf letterlijk houvast en ruggensteun kunt geven zodat jij steviger met je voeten op de grond gaat komen en het vertrouwen in jezelf terug gaat krijgen? Jouw lichamelijke klachten zullen verdwijnen?
   

 • Jij beter voor jezelf gaat zorgen door je grenzen neer te zetten. Jij de balans terug gaat vinden tussen zorg voor jezelf en de ander en jij daardoor minder uitgeput zult zijn?
   

 • Jij vrijheid in je borst/rug gebied gaat voelen en daardoor spanningen kunt loslaten waardoor je beter in contact gaat komen met je weggestopte gevoelens?
   

 • Jij zonder blikken of blozen kunt vragen wat je nodig hebt omdat je niet meer luistert naar dat irritante stemmetje in je hoofd, maar naar jezelf?


 

Dat is allemaal mogelijk als..

Jij kiest voor Chakra Yoga. Dit is niet de clubhuis yoga die velen gewend zijn met een snelle warming-up, veel fysieke houdingen en een korte ontspanningsoefening op het eind. 

Maar een diepere beleving van yogabeoefening die zich niet alleen richt op je fysieke lichaam maar ook op datgene wat je van binnen voelt. Deze vorm van yoga bevat alle ingrediënten die je nodig hebt voor een stevige basis, een soepel, ontspannen lichaam, meer energie, minder moe zijn, zelfvertrouwen en een kalme geest.


Elke Chakra Yoga les nodigt jou van harte uit om jezelf te gaan ervaren onder begeleiding van een ervaringsdeskundige die als geen ander weet hoe belangrijk het is om een gezonde levensstijl te ontwikkelen.

 


 

De reden om Chakra Yoga te gaan volgen is..

je kennis te laten maken met je lichaam, je adem, je energie en hoe jij je van binnen werkelijk voelt.

Na een lange (werk)dag is je lichaam en je innerlijk nog actief, onrustig en gespannen. Chakra yoga brengt je lichaam en je innerlijk tot rust. 

Bij de praktische stilstaande houdingen uit de chakra yoga die je voor een bepaalde tijd aanneemt, gaat het niet om het leveren van lichamelijke prestaties maar om aandacht te hebben voor wat er wordt ervaren. Hierdoor is er meer contact met het lichaam en wat zich daar binnen afspeelt, wat kan leiden tot een ruimer ‘bewustzijn’. En dit is absoluut niet zweverig of geitenwollensokken abracadabra…..

Door persoonlijke aandacht worden belangrijke details duidelijk, en komt er informatie boven die nodig is om je nieuwe waarnemingen en inzichten te geven.

Het resultaat is heling van je lichaam en geest; bewustwording, heel veel informatie over jezelf en persoonlijke groei.

_MG_9985b (18).jpg

Wie ben ik als yogacoach?

Ik ben een levenslustige vrouw en kom uit de gezondheidszorg waar mijn hart volledig uit ging naar het willen helpen van mensen. Aangetrokken door een onweerstaanbare innerlijke roep liet ik mij scholen in de yoga, meditatie en chakra filosofie. Vanaf 2006 geef ik (chakra)yogalessen, meditatielessen, individuele chakra therapie, chakra jaartrainingen en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heb ik een samenwerking met welnessorganisatie Puurenkuur en geef ik door het hele jaar heen yogaweekenden en yogamidweken in heel Nederland.

Ik ben met twee kleine yogagroepjes begonnen en heb inmiddels een volwassen bedrijf waar ik heel erg trots op ben. Door de weg van mijn ziel te volgen is het vertrouwen in mijzelf en in het universum gegroeid waardoor ik mijn mooie levensopdracht vorm heb kunnen geven. Precies zoals ik dat voor ogen had.

Mijn levenservaringen hebben er voor gezorgd dat ik kon transformeren en groeien. Zelfervaring heeft me zoveel gebracht! Van de deelnemers verwacht ik dan ook dat ze serieus aan zichzelf willen werken in hun ontdekkingsreis. Daar ben ik best een beetje streng in, dus een echte juf. Als tegenhang is daar mijn humor, daar kun je echt niet omheen. 

En in dat alles heb ik oog voor jou. Je wordt echt gezien in wie jij bent, in jouw hele wezen.
Ik ga je helpen een prachtige reis te maken waarin je op zoek gaat naar jezelf, naar degene die jij écht bent. Naar je persoonlijke talenten en hoe jij die kunt inzetten om weer blij en vol in het leven te staan. Zodat jij eindelijk kunt doen waar jij hiervoor op aarde bent gekomen.

 

Wie ben ik als Yogacoach?

Als je een tijdje Chakra Yoga hebt gevolgd..

 • Heb jij technieken geleerd hoe jij je gedachten tot rust kunt laten komen in je eigen dagelijkse leven zodat je rust en helderheid ervaart. En daardoor beter bij jezelf kunt blijven en je niet meer laat manipuleren door wat een ander vindt of zegt. 
   

 • Voel jij je meer ontspannen en in balans. Ben je vertrouwd geraakt met je lichaam en kun jij d.m.v. oefeningen voor meer grond zorgen onder je voeten. Hierdoor schat jij jezelf hoger in, in plaats van lager..
   

 • Ben je in contact gekomen met je eigen krachtige energie waardoor jij je sterk bent gaan voelen en meer voor jezelf durft op te komen, voor jezelf durft te gaan staan en nee kunt zeggen tegen de ander.
   

 • Voel je meer ruimte en rust in je borstgebied waardoor er een diepere ademhaling is ontstaan. Sta je meer open voor wat er binnen in je speelt  en kom je in verbinding met de liefde voor jezelf, je behoeftes en verlangens. 
   

 • Ontstaat er een stromende energie in je keelgebied die jou bewust maakt dat jij je mag uiten, en dat jij wordt gehoord. Jij jouzelf mag zijn en mag zeggen wat je bedoelt.

Logo zonder tekst nieuwe website.png

Investering

De investering voor een lesblok Live Chakra Yoga binnen of buiten is 135 euro en daar krijg jij voor:

 

 • 10 live Chakra Yoga lessen van 1,5 uur met daarin meditatie en mantra's.
   

 • Buiten les bij mooi weer in een prachtig natuurlijk afgeschermd boerenweitje afgewisseld met Yoga wandelingen.
   

 • Veel positieve aandacht en uitleg.
   

 • Een gratis proefles voor beginners.


  Voor wie:

  Yoga is voor iedereen bedoeld, het is nergens afhankelijk van, ook niet van lichamelijke of verstandelijke vermogens of van welk geloof ook.


  Wat neem je mee naar de les:
  Een éigen Yogamat en meditatiekussentje (te bestellen bij ; https://www.yogini.nl/). Nu is het perfecte moment om jezelf dit cadeau te doen.
  Een waterflesje.

  Draag ruime, soepel zittende kleding. Neem een trui/vest, warme sokken en een fleecedeken mee om warm te blijven tijdens de ontspanning/visualisatieoefening....en een GROTE badhanddoek om op te liggen. 

Waar en Wanneer?

-Live Chakra Yoga

-Wo-av - 18.30 t/m 20.00 uur 
              - 20.15 t/m 21.45 uur

-Do-av - 18.45 t/m 20.15 uur
             - 20.30 t/m 22.00 uur

 

Leslocatie

De leslocatie bevindt zich in de zorgboerderij Erve Sleiderink aan de Harbertweg 1 
7588 RD in Beuningen en is gelegen in het oude boerenlandschap tussen Oldenzaal en Denekamp.
Vanuit het centrum van Oldenzaal bedraagt de reistijd slechts 10 minuten. Vanaf het centrum van Denekamp slechts 5 minuten.Route

Vanuit Oldenzaal rijdt u richting Denekamp.(Denekamperstraat)
Na enige kilometers neemt u op de eerste rotonde, de afslag richting Beuningen. 
U volgt deze weg door het dorp, waarna u na korte tijd op de Beuningerstraat rechts de Harbertweg vindt. In het eerste perceel aan de linkerzijde bevindt zich de leslocatie. Daar is voldoende parkeergelegenheid.

De ingang bevindt zich aan de voorkant, gelegen aan de parkeerplaats. De deur is een kwartier van tevoren geopend en je kunt gewoon naar binnen lopen. Vervolgens ga je via de trap naar de eerste verdieping waar je uitkomt in de ontvangstruimte.


In de Vakantie perioden geef ik geen les:

-Voorjaarsvakantie 17 t/m 25 feb 2024
-Meivakantie 27 april t/m 5 mei 2024
-Zomervakantie 20 juli t/m 1 sept 2024
-Herfstvakantie 26 t/m 3 nov 2024
-Kerstvakantie 21 dec 2024 t/m 5 jan 2025

Investering en Lestijden

Wat zeggen anderen over mij?

Sanne

Bedankt voor je fijne manier van les geven! Ik weet zeker dat veel mensen er baat bij gaan hebben.
I
k ben anders naar mijn leefpatroon gaan kijken, en probeer de verandering toe te passen.

Niet altijd gemakkelijk omdat je in een bepaalde flow zit.

Ik ben heel blij met de bewustwording! 

 

 

Nathalie

Ik vond het One Day Retreat – Chakra’s, Yoga & Essential Oils een fantastische beleving, eerst de uitleg van Sylvia over de chakra’s ( tjonge wat een deskundigheid, indrukwekkend!) en daarna de yoga oefeningen.

Ook het gedeelte van Bianca m.b.t. de essentiële oliën was heel boeiend.

De sfeer was rustig en liefdevol.

 

Ik heb  door dit retreat ontdekt hoe ik beter in mijn kracht kan komen.

Elke ochtend gaat mijn wandeling met mijn hond nu meer in rust. En gaat er elke dag een druppeltje olie op mijn hart en 2e chakra. En zowaar, ik blijf veel beter in balans.

Marileen en Ingeborg

Een weekend met een gouden randje. Sylvia biedt zachte kracht. Sylvia reikt rust aan, inzichten en laat het proces bij haar cursisten. Een cadeau. Dank je wel. X

Marjolein

Zo gespannen als ik aan het weekend begon, zo rustig en ontspannen ga ik naar huis. Heel erg bedankt voor het aarden!

Ebbe

Really enjoyed this weekend and return home totally ZEN. The pace and level from the yoga lesson was spot on. Sylvia gauged our group exactly what we needed and has a calm soul. We will definitely see her again in future yoga lessons. A big thanks!

bottom of page