top of page
IJsland - nieuwsbrief - handtekening erik.jpg
Logo zonder tekst nieuwe website.png


Individuele Chakra Therapie

Een zoektocht naar balans en heelwording

Het kan zijn dat de groepslessen je niet datgene geven wat je nodig hebt. Misschien heb je het gevoel dat je in de groep onvoldoende kunt groeien, of heb je liever wat persoonlijke aanwijzingen afgestemd op jouw individuele situatie?
Wie weet heb je bepaalde klachten en wens je een meer therapeutische benadering?
Of wil je wat meer de diepte in omdat je geïnteresseerd bent geraakt in de chakra's en je er graag mee zou willen werken?
Dan biedt individuele begeleiding een uitkomst!

In onze westerse hectische
wereld

waarbij het accent wordt gelegd op “het denken” en materiële rijkdom, voelen vele mensen zich van binnen ongelukkig en lopen vast. Gelukkig is de laatste jaren een omwenteling gaande en zien we dat het Westen de spirituele rijkdom van het Oosten steeds meer gaat integreren. In deze hectische tijd waarin alles zo snel mogelijk moet in een zo kort mogelijke tijd ontstaat er een verlangen naar een andere manier van leven. 

 


 

 

Logo zonder tekst nieuwe website.pngIk stop niet wanneer ik moe ben of honger heb, ik stop wanneer ik klaar ben....
Zonder dat ik er erg in heb, negeer ik de signalen van mijn lichaam... 

Logo zonder tekst nieuwe website.png

                            Energetische chakra therapie

is een vrij nieuwe vorm van lichaamsgerichte therapie. De therapie komt voort uit de filosofie en het werk van de Amerikaanse psycholoog en filosoof Anodea Judith waarin ze de oosterse lichaamswijsheid samenbrengt met de westerse psychologie. Een verrijkende combinatie waarbinnen de energetisch chakratherapeut(e) samen met de cliënt een zoektocht begint naar de verbinding van lichaam, geest en energie waardoor balans en heelwording kan worden bereikt.

In de Energetische Chakratherapie wordt gebruikt gemaakt van onder ander lichaamswerk in de vorm van yoga-, ademhaling-, en bio-energetische oefeningen, aura/ chakra-reading en healing, meditaties, visualisaties, mantrazingen en therapeutische gesprekken. 

_MG_9985b (18).jpg

Wie ben ik als yogacoach?

Ik ben een levenslustige vrouw en kom uit de gezondheidszorg waar mijn hart volledig uit ging naar het willen helpen van mensen. Aangetrokken door een onweerstaanbare innerlijke roep liet ik mij scholen in de yoga, meditatie en chakra filosofie. Vanaf 2006 geef ik (chakra)yogalessen, meditatielessen, individuele chakra therapie, chakra jaartrainingen en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heb ik een samenwerking met welnessorganisatie Puurenkuur en geef ik door het hele jaar heen yogaweekenden en yogamidweken in heel Nederland.

Ik ben met twee kleine yogagroepjes begonnen en heb inmiddels een volwassen bedrijf waar ik heel erg trots op ben. Door de weg van mijn ziel te volgen is het vertrouwen in mijzelf en in het universum gegroeid waardoor ik mijn mooie levensopdracht vorm heb kunnen geven. Precies zoals ik dat voor ogen had.

Mijn levenservaringen hebben er voor gezorgd dat ik kon transformeren en groeien. Zelfervaring heeft me zoveel gebracht! Van de deelnemers verwacht ik dan ook dat ze serieus aan zichzelf willen werken in hun ontdekkingsreis. Daar ben ik best een beetje streng in, dus een echte juf. Als tegenhang is daar mijn humor, daar kun je echt niet omheen. 

En in dat alles heb ik oog voor jou. Je wordt echt gezien in wie jij bent, in jouw hele wezen.
Ik ga je helpen een prachtige reis te maken waarin je op zoek gaat naar jezelf, naar degene die jij écht bent. Naar je persoonlijke talenten en hoe jij die kunt inzetten om weer blij en vol in het leven te staan. Zodat jij eindelijk kunt doen waar jij hiervoor op aarde bent gekomen.

 

Wie ben ik als Yogacoach?

Voor wie?
Wanneer kan energetische chakra therapie iets voor jou betekenen?

Mogelijk loop je al een tijdje met fysieke klachten die je niet thuis kunt brengen of heb je het gevoel vast te zitten. Misschien leef je vanuit je hoofd en kun je niet (meer) bij je gevoel komen. Of je hebt een traumatische ervaring gehad en je hebt moeite om dit alleen te verwerken. 
Je wilt er eigenlijk heel graag wat aan doen maar weet nog niet precies wat. 

Alléén praten over je problemen werkt niet en het verstandelijk benaderen van je problemen biedt ook geen oplossing. Graag wil je aan jezelf werken om de kwaliteit van je leven te verbeteren om zodoende weer in balans te komen. Door te leren ontspannen en te gronden wil je het contact met je lichaam en je gevoel weer herstellen. Ook wil je leren voelen wat er innerlijk speelt en waar eventuele blokkades zitten. Je wilt deze blokkades leren kennen, waar ze vandaan komen en hoe je ze los moet leren laten. Het uiteindelijke doel is het bewust worden van je lichaam en geest waardoor je beter gaat functioneren als geheel, zowel op emotioneel, mentaal, fysiek als energetisch vlak.

Logo zonder tekst nieuwe website.png

Hoe gaan we te werk?Investering?

Nadat we een afspraak hebben gemaakt, stuur ik je voorafgaand aan de eerste sessie (intake gesprek) een intake formulier die je op je gemak thuis in kunt vullen. Het ingevulde formulier neem je mee naar de eerste (intake) sessie en gaan we samen bespreken.
In de tweede sessie heb ik een dialoog met je fysieke lichaam, waarbij je gaat zien hoe je lichaam uitdrukking gaat brengen, hoe jij je leven ervaart. Aan de hand van de informatie uit sessie één en twee gaan we gezamenlijk een behandelingsplan opstellen. 

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is van tevoren niet te zeggen. Door regelmaat in de behandelingen wordt het beste resultaat bereikt. We starten met één keer in de week en gedurende de periode kunnen we kijken of één keer per maand voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken of te behouden.

Een sessie duurt meestal 60 minuten (op verzoek 90 minuten).
De investering voor een uur is € 60,-

Samen kijken we per sessie of er vervolg behandelingen nodig zijn of dat er door moet worden verwezen naar andere specialisten.

Energetische Chakra Therapie is geen vervanging van de reguliere medische zorg, wel kan het ondersteunend en/of aanvullend werken.


Energetische Chakra Therapie gaat op afspraak.
Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Klik dan hier CONTACT

   Waar en Wanneer?

     Individuele begeleiding gaat op afspraak.

     Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

     Klik dan hier.

 

     Praktijkruimte aan huis

     Brinkstraat 40 
     7667 PS Reutum

Wkkgz informatie voor cliënten:
 

“Met ingang van 1 januari 2017 moeten alle zorgverleners in Nederland voldoen aan eisen die in het kader van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) worden gesteld. Ook mijn praktijk voldoet aan deze eisen. Graag leg ik kort uit wat dit betekent.
 

Klachtenfunctionaris

Het kan voorkomen dat u als cliënt van mijn praktijk een klacht heeft over de geboden zorg. Mijn voorkeur gaat er naar uit dat u deze klacht rechtstreeks met mij bespreekt. Mocht u dat om welke reden dan ook niet prettig vinden, dan bied ik u aan om gratis gebruik te maken van een onafhankelijke klachtenfunctionaris.
 

Geschilleninstantie
Het staat u vrij – indien de bemiddeling van de klachtenfunctionaris niet tot het door u gewenste resultaat leidt – u te wenden tot de onafhankelijke en door het ministerie van VWS erkende geschilleninstantie waarbij ik ben aangesloten.

Met ingang van 27-02-2017 is mijn praktijk bij een erkende geschilleninstantie aangesloten. De geschilleninstantie is gemachtigd om bindende adviezen uit te brengen om zo tot een schikking tussen de partijen te komen. Eventueel kan ook een schadeclaim worden toegekend. Meer informatie vindt u via de website van het NIBIG.
 

Contact

Wanneer u een klacht heeft, kunt u contact opnemen met het NIBIG via klachten@nibig.nl. Zij zullen u informeren over de mogelijkheden en eventuele verdere procedure.“

Investering en Lestijden

Wat zeggen anderen over mij

Hellen

Ik besloot om met mijn verkeerde ademhaling/ hyperventilatie (in steeds terugkerende periodes) bij Sylvia om hulp te vragen’.

Sylvia ’s aanpak was heel fijn, haar niet-oordelende luisteren, de combinatie van voelen, denken en bezig zijn met het lijf was voor mij heel prettig. Ik kwam achter dingen van mij zelf die ik niet (meer) wist.

M.b.v. de huiswerkopdrachten en oefeningen nam ik mezelf ook serieus en gaf ik mezelf de tijd en ruimte erachter te komen wat voor mij werkt. Keuzes maken werd daardoor een stuk makkelijker, lijkt alsof ik nog beter op mijn intuïtie durf te vertrouwen. En het belangrijkste…mijn ademhaling gaat weer vanzelf, dat is wel het mooiste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven. Sylvia bedankt!!

 

 

Hiske

De reden om bij Sylvia aan te kloppen was dat ik worstelde met diverse grote levensvragen. Ik merkte dat ik mijzelf "kwijtraakte". Zij heeft mij geholpen door vooral mijzelf aan het werk te zetten en bewust te worden.

Ik heb de sessies als erg prettig ervaren en soms ook zelfs heel bijzonder. Als je het gevoel hebt dat Sylvia jou kan helpen zou ik haar zeker aanraden!

Door de yogalessen ben ik erachter gekomen dat de yoga die Sylvia geeft mij helpt om te leren ontspannen en meer in contact te komen met mijn gevoel.

Anne

Voor ieder die meer uit het hoofd, vanuit zijn of haar hart wil leven, kan ik Sylvia aanraden. 

Sylvia heeft een fijne liefdevolle en zorgzame benadering en werkt erg grondig. 

De (lichamelijke) oefeningen die meekreeg doe ik nog steeds dagelijks en het helpt me om dicht bij mezelf te komen en blijven.

Debby

SYLVIA heeft mij d.m.v. individuele begeleiding inzicht gegeven in mijn denken, voelen en handelen. Ik heb dit als zeer positief en prettig ervaren. Haar manier van coachen is natuurlijk, afwisselend en realistisch. De yoga-elementen kwamen hierbij goed van pas en gaven mijzelf continue terug hoe belangrijk het voelen is. Er was iedere keer voldoende ruimte voor eigen inbreng en eigen leerpunten. Iedere sessie bij haar voelde prettig en gaf weer nieuwe energie om verder te gaan. SYLVIA BEDANKT

bottom of page