top of page
_MG_1614b.jpg

Jarenlang heb ik als een onecht persoon geleefd (ze lacht, maar ze huilt)…..

Want alles moest perfect zijn; mijn zorg voor anderen, mijn verschijning, mijn woorden, mijn teksten, mijn lessen, zelfs mijn gevoelens…Ik mocht geen fouten maken anders zou ik door de mand vallen en zouden ze mijn échte ik gaan zien. Dat durfde ik niet.
Met als gevolg dat ik mijn emoties vastzette in mijn onderrug en mijn energie in mijn lichaam terugtrok en naar boven bracht, naar mijn schouders en hartgebied. Dit resulteerde in heel veel spanning in mijn lichaam, maar vooral in mijn hartgebied met als gevolg een jarenlange hyperventilatie. Ik gaf mijzelf letterlijk en figuurlijk geen ruimte om mijn échte ik te zijn, om te ademen en om in vrijheid te leven.

Ik leefde zoals de ander mij graag zag en verloor mijzelf…

Van buiten was ik mooi en perfect maar van binnen schreeuwde ik om gezien, geaccepteerd en bemind te worden. En niet alleen door de anderen maar ook door mijzelf.

Een collega uit de zorg adviseerde me om yoga te gaan doen om mijn lichaam ontspanning te brengen en weer te leren ademen. Zogezegd, zo gedaan en langzamerhand kwam ik steeds dichter bij mezelf. Ik werd zó enthousiast; ik wilde mensen om mij heen ook yoga laten ervaren en vooral de heling ervan! De volgende stap was toen om een yogadocentenopleiding te gaan volgen. Destijds zagen de docenten mijn passie voor yoga en hebben me tijdens de opleiding gestimuleerd om alvast yogalessen te gaan geven onder hun supervisie. Hierdoor ben ik vanaf 2006 yogalessen gaan geven en met heel veel plezier!

 

Tijdens de yogaopleiding en de chakratrainingen die daarna volgden, maar vooral in de yogalessen die ik zelf gaf, ben ik mij bewust geworden van mijn (chakra)blokkades en de oorzaken hiervan. Geleidelijk aan werd ik wakker en kon ik doelgericht stappen gaan ondernemen om mijn échte zelf te zijn. Het resultaat is dat ik nu gelukkiger ben dan ooit (ze lacht én ze huilt)!

Ik wilde mensen om mij heen ook yoga laten ervaren en vooral de heling ervan!

Mijn Codewoorden

Levenslustig, spiritueel, daadkrachtig, professioneel, consequent, avontuurlijk, slim, goedlachs, bewust, ik houd van mooi en de schoonheid van het leven.

_MG_9985b (18).jpg

Mijn levensopdracht

Ik vind het fantastisch om te ervaren dat ik met mijn therapeutische en verdiepende chakrayoga methode anderen mensen kan helpen zichzelf kunnen zijn.

Wat mij verdrietig maakt is dat zuiverheid, puurheid en spiritualiteit (een aantal kernpunten van yoga, meditatie en de Chakraleer) steeds minder te vinden zijn in mijn vakgebied. Er is een wildgroei gaande waarin prestatie en uiterlijk vertoon hoogtij speelt. Van datgene wat eigenlijk alleen vanuit zelfervaring kan worden ervaren worden kopieën gemaakt zodat mensen nooit zullen ervaren wat er écht toe doet. Er wordt voorbij gegaan aan hoe belangrijk het is om te voelen, naar binnen te gaan en verbinding te maken met je ziel. Een mens kan zich alleen ontwikkelen als er ook echt innerlijk iets wezenlijks gebeurt. Spiritualiteit, Yoga en Meditatie zijn hip en worden op dit moment gebruikt voor heel andere doeleinden dan bedoeld is…

Iedereen die mij kent, weet dat…

  • Ik betrouwbaar, spiritueel, respectvol, daadkrachtig en levenslustig ben en deze eigenschappen zowel in mijn werk als privé ronduit aanwezig zijn.

  • Ik avontuurlijk ben en van verre rondreizen houdt maar het ook heerlijk vindt om wekenlang thuis te zijn omringd door het stille boerenlandschap.

  • Ik een gezelligheidsmens ben en van feestjes houdt maar ook de behoefte heb om een tijdlang niemand om me heen te hebben.

  • Wandelen in de natuur is wat ik in mijn vrije tijd het liefst doe, maar ik ook kan genieten van een hele dag bankhangen met een wijntje en een goede film.

  • Ik het soms moeilijk vind om kritiek te ontvangen, maar dit kan zien als een vorm van advies om mij en mijn praktijk vooruit te helpen.

  • Ik getrouwd ben met Erik, mijn maatje.

  • Wij de trotse ouders zijn van een zoon en een dochter inmiddels uit huis en samenwonend. Oma en opa zijn geworden in 2020 & 2021 en superverliefd zijn op onze kleindochter en kleinzoon!

  • Ik uit de verpleging kom waar ik voor zieke mensen zorgde maar mijn aandacht vooral uit ging naar wat er voor hen écht toe deed.

  • Dat mensen uit mijn omgeving mijn praktijk eerst als een ‘leuke’ hobby zagen maar uiteindelijk zijn gaan zien als een volwassen eenmansbedrijf met verrassende goede resultaten.

  • Ik van mensen verwacht dat ze serieus aan zichzelf willen werken als zij zichzelf willen ontdekken. Daar ben ik best streng in, dus een echte juf. The art of teaching is the art of assisting discovery…

Yoga retreats 2017-1.JPG

Mijn ontmoeting met de chakra’s

Ik ben van jongs af aan al omringd geweest door spiritualiteit. Mijn moeder en haar broer beoefenden in mijn jeugdjaren al yoga; als ik in de ochtend voor mijn ontbijt naar beneden kwam stond mijn moeder op haar hoofd in de keuken, hahaha…dat was heel normaal…En mijn oom reisde met zijn rugzak en tentje door het Himalaya gebergte om daar wijze yogi's te ontmoeten. Hierdoor ontwikkelde ik een open mind voor alles wat te maken had met spiritualiteit.

In de bibliotheek, waar ik vaak te vinden was, ging mijn liefde uit naar sprookjesboeken. Maar toen ik ouder werd zat ik met mijn neus in de psychologische, filosofische en spirituele boeken. Daar kwam ik ook Chakra boeken tegen, maar ze zeiden me niets en ik vond ze zweverig en veel te ingewikkeld... Maar tegelijkertijd wist ik dat de Chakra’s me later nog zouden gaan roepen...het wás nog niet zo ver.…

In mijn yogadocenten opleiding lieten de Chakra’s zich opnieuw zien omdat mijn yogadocente het belangrijk vond om naast het mentale en fysieke lichaam ook het energetische lichaam te leren kennen, die (weet ik nu) niet van elkaar te scheiden zijn.

Langzaamaan drong het tot mij door waarom ik altijd een blaasontsteking en een pijnlijke stijve onderrug had. Ik zag ineens het onthutsende verband tussen het tweede chakra (het gebied van beweging en emoties), het vasthouden van mijn emoties en mijn fysieke klachten (de aangedane organen en lichaamsdelen corresponderen namelijk met het desbetreffende chakra). Het was (en is nog steeds) een openbaring voor mij!

Ik wilde daarna álles weten over de Chakra’s en vond verdieping in de opleiding tot Energetisch Chakra Therapeut. Ik heb daarin mijn eigen Chakrasysteem kunnen onderzoeken en kwam hierin mijn échte zelf tegen; mijn talenten, mijn spiritualiteit, mijn intuïtie, mijn schoonheid, maar ook mijn kwetsbaarheid, mijn angst, mijn boosheid, mijn verdriet, mijn schaduwkanten…pff…dat was niet makkelijk. Ook kwam ik mijn (energetische) patronen tegen waar ik in vast zat. Maar het mocht er allemaal zijn, want dat was ík op dat moment. Ik heb mezelf mogen voelen en ervaren. En door de inzichten die ik middels het chakrasysteem en de goede coaching ontving kon ik vooruit, ik kon transformeren, groeien en vervolgens ook bij anderen de vinger op de zere plek leggen en ze helpen hún (energetische) patronen te leren vinden.
Zelfervaring heeft me zoveel gebracht! Meer als de woorden van een ander in een boek, tijdens een les, lezing of therapeuten sessie.
En nú is de tijd daar om mijn kennis te delen.


bottom of page