top of page
Zoeken
  • Sylvia Olde Scholtenhuis

De Naakte Waarheid

De naakte waarheid uitspreken...kun jij dat? Vertellen wat er op je hart ligt?


Ik vind dat echt een heel lastig ding. Terwijl ik weet dat het mij alleen maar op zou luchten.....Waarom is dat dan zo moeilijk? Want we draaien liever om de naakte waarheid heen of we verzinnen wel wat...Een leugentje om bestwil is toch niet zo erg?

En zelfs als het gaat om de meest simpele dingen...

Bijvoorbeeld als je in de stad loopt en op 1, 5 meter afstand 😉 iemand je vraagt; hey, hoe gaat het met je? Dan ben ik heel snel geneigd te zeggen; 'oh.., goed hoor', terwijl ik mij op dat moment gejaagd, moe en geïrriteerd voel. Dan spreek ik dus niet de waarheid...

Maar weet je, ik heb dan eigenlijk geen zin om te vertellen hoe het met mij gaat....geen zin om de ander te vertellen wat mij dwars zit. Want dat kan wel eens heel veel zijn... Dat voelt voor mij ongemakkelijk..., om het over mij te hebben..., over mijn zwaktes, over mijn tekortkomingen.... Dan krijgt de ander een verkeerd beeld over mij (dat deel van mij dat ik liever niet wil zien en de ander ook niet mag zien....) en dat wil ik niet. Het is makkelijker te zeggen 'ja, het gaat goed hoor'....., bespaart mij een hoop gedoe en een hoop tijd. En ik hoef mij niet te schamen. Maar ondertussen zit ik wel met een rotgevoel omdat ik mij ervan bewust ben dat ik mijn masker niet af durf te zetten.

Dat masker die mij vroeger toen ik een klein kind was beschermde maar waar ik het nu steeds benauwder van krijg. Ik kan er haast niet meer door ademen, mijn keel wordt dicht gedrukt en het voelt steeds zwaarder drukkend waardoor ik pijnlijke schouders en nek ervaar.


Daarom heb ik besloten dat masker níet langer meer te willen dragen en heb ik nu als antwoord op de vraag 'hey, hoe gaat het met je'; Nou.., ik voel mij gejaagd, moe en geïrriteerd, maar ik heb nu geen zin om er over te praten...(punt).

De waarheid dus....hahaha....zo simpel kan het dus zijn! Wat een opluchting!

En mijn masker....? Die wordt daardoor steeds lichter zodat ik beter kan ademen en minder fysieke pijn ervaar. En mijn schaamtegevoel? Wordt ook minder omdat ikzelf en de anderen mijn naakte waarheden accepteren (wat verassend...). Zodat mijn zelfvertrouwen wordt vergroot en ik steeds meer mijzelf durf te zijn, hoeraa!!

Liefs Sylvia ♡

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page