top of page
Zoeken
  • Sylvia Olde Scholtenhuis

Ga uit mijn hoofd!

Stemmetjes en ellenlange verhalen in mijn hoofd, die zich steeds weer herhalen. Het ergste is dat ik er zelf in ga geloven.... ik word er soms helemaal gek van!

Kennen jullie dat ook dat er hele conversaties in je hoofd kunnen afspelen? En niet voor even! Maar een hele dag en dagen erna, en er dan bovendien niet van kunnen slapen, het houdt niet op!


En dat kan er dan zo uit gaan zien;

Heb ik het nu wel goed gedaan? Ja hoor, je kunt het met een gerust hart loslaten...Kwam het wel goed over? Volgens mij wel...Zouden ze me nog wel aardig vinden of vinden ze me nu een zeikerd? Dat weet ik niet....Zouden ze mij nog wel uit willen nodigen voor de volgende keer? Zijn ze teleurgesteld in mij en hoe ik deed? Zij zijn zo beheerst en intellectueel en ik zo chaotisch en flap er alles uit!...Aaaargh! Hou nou eens op!


En zo kan het denken mij dan doen geloven dat ik niks waard bent. Dat ik mij minder voel dan de ander. Ongemerkt en ongewild krijg ik een negatief gedachtebeeld over mijzelf. Van binnen blokkeer ik; onbewust zet ik het stromen van mijn energie vast. En dat maakt dat ik mij onrustig ga voelen, ik krijg hoofdpijn en ik ga ik ijsberen...pffff!


Omdat ik wel vaker met dit bijltje heb gehakt en ik eerder door heb dat ik in mijn hoofd zit..helpt het mij om een tegenbeweging te maken.


Terugtrekkend in mijn kamer waar ik mediteer laat ik mijzelf dan zakken van mijn hoofd in mijn hart. Want daar is die kalme staat waar ik tot rust kan komen.


Met mijn hart voel ik wie ik écht ben, voel ik mijn liefde en voel ik mij vrij.

YES, nu weet ik weer dat ik niet meer die krampachtige ander hoef en wil zijn. Voel je wat ik over wil brengen?


Liefs Sylvia ♡

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page