top of page
Zoeken
  • Sylvia Olde Scholtenhuis

LICHTJES AAN STEKENIk zit al dagen te dubben wat ik zal schrijven voor een nieuw blog. Maar er komt maar niets naar boven. Iedere keer begin ik met een paar zinnen...en dan stagneert het weer. Mijn notitieblok staat vol kleine stukjes onafgemaakte blogjes. Zo frustrerend!

En ik wil zo graag iets schrijven waar iedereen wat aan heeft. Vooral in deze Coronatijd. Je wilt iets doen (oneven wat het is) om lichtjes aan te steken, lichtjes waar mensen zich aan kunnen warmen, lichtjes om angst weg te nemen, lichtjes om te verbinden, lichtjes om eenzaamheid te verzachten en lichtjes om, ondanks alles, samen te kunnen zijn.

Gisteren werd ik mij bewust van het vroege donker. En ging ik even terug in de tijd; waar ik mij herinnerde dat ik vroeger in het donkerte op zoek ging naar het licht. Want ik haatte die korte grijze dagen zonder zon en frisse kleuren. Ik zocht dan het licht in de vorm van vertier, van feestjes en van uitgaan. Het bracht me uiteindelijk niks en veel verder van mijzelf.

Nu ik oud en wijs ben (hahahaha...) weet ik inmiddels dat je het licht niet buiten je hoeft te zoeken. Want iedereen draagt een altijd aanwezig lichtje in zich. Een lichtje die je zelf kunt aansteken in vooral moeilijke en donkere tijden. Een lichtje waar jij je aan kunt verwarmen en die het behaaglijk maakt in jou. Waar jij ontspannen van wordt en jij je thuis kunt voelen. Gewoon in jouzelf, in jou!!!

Hoe eenvoudig eigenlijk en tegelijkertijd zo bijzonder! Dat je van binnenuit kunt stralen in een onverlicht gebied. En wist je dat je met jouw licht ook lichtjes in anderen kunt aansteken?

En ik begrijp dat dit makkelijker gezegd is als gedaan. Want ik heb makkelijk praten als iemand van je familie hartstikke ziek is, of je hebt net iemand verloren, of je zit midden in een inktzwart proces.....dan is er voor je gevoel écht geen licht te vinden...om pislink van te worden! Want ik weet als geen ander hoe moeilijk dat is.., ik heb ook verlies geleden en het zwart in de ogen gekeken...hoe kan iemand dan in godsnaam beginnen over licht!!!

Toch hoop ik jouw lichtje wakker te kunnen maken en dat deze ook die andere lichtjes gaat aanwakkeren...

Om samen één groot licht te worden, om dit over iedereen te laten schijnen, om te helen en te genezen, en krachtig te kunnen "shinen" in de wereld van nu.

Liefs Sylvia ♡

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page