top of page
Zoeken
  • Sylvia Olde Scholtenhuis

Mededogen met onszelf


De afgelopen twee weken hebben we onze yogamatten weer uitgerold!

Het was weer heerlijk en ik voel me ontzettend dankbaar dat ik weer een heel jaar groepsyoga mag geven en mij mag verbinden met prachtige mooie mensen.


Zo intens dankbaar voelde ik mij ook op shell beach in Australië afgelopen mei (zie foto).

Ik had daar alle tijd om met al mijn zintuigen in absolute stilte te luisteren en te horen wat de wereld mij daar vertelde. De intuïtieve geluiden kwamen binnenuit vanzelf omhoog.


Ik werd me er namelijk aan herinnerd dat we in ons huidige leven zijn om iets te leren, om te groeien en te evolueren. En dat we eigenlijk wel wat meer mededogen met onszelf mogen hebben tijdens deze reis van groei.

Laten we alsjeblieft niet zoveel kritiek hebben op wat we doen of niet doen. Misschien kunnen we proberen onszelf als een kunstwerk te zien dat nog niet af is. We weten absoluut nog niet welke kleuren, vormen en texturen erbij aan toegevoegd gaan worden om vervolgens na een tijdje tot het eindresultaat te komen. Daar hebben we toch ook geen kritiek op?

Als ik terug kijk naar mijn eigen levenskunstreis zie ik stapje voor stapje hoe ik gewerkt heb:

Soms wist ik niet in welke richting het leven mij zou brengen,

Soms moest ik een pauze nemen,

Soms moest ik één of twee stappen terug doen, om het hele plaatje weer te kunnen zien.

Soms vond ik de richting die ik opging niet fijn meer, en koos ik ervoor om de richting te veranderen, om een frisse kleur aan mijn leven toe te voegen.

Soms had ik het gevoel vast te zitten in het hele proces, zo ontzettend frustrerend, maar dat waren de momenten waarop het leven mij uitdaagde, zodat ik mededogen en liefde voor mezelf kon ontwikkelen, mij eraan kon herinneren dat ik niet perfect ben en de schoonheid vond in mijn eigen imperfectie. 🦋

Ik weet het, soms makkelijker gezegd dan gedaan.


Wat me elke keer helpt als ik uitdagende momenten meemaak, is terugkeren naar de stilte, naar mijn yogaroutines en rituelen. Ze zijn zo'n geweldige ondersteuning op mijn reis en vaak een echte levensredder in momenten van overweldiging, angst of verwarring!


Ik weet uit ervaring dat het soms heel veel kan zijn, het leven met al zijn ups en downs alleen aanpakken.

Dan is het heel fijn om ondersteuning te hebben op je reis van groei. Iemand die misschien al eerder een deel van je reis heeft gelopen, iemand die je op een liefdevolle manier en met een open hart ondersteunt.

Als je het gevoel hebt dat je ondersteuning wilt op je eigen reis van persoonlijke groei, lees dan meer over mijn individuele begeleiding.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page